Prachtig mens vol littekens

Mooi mens vol littekens,

ik zit tegenover je met een brandend hart, want ik heb je zoveel te vertellen.
Mag ik even met je praten? Mag ik je hart vandaag even raken?

Wanneer je in de spiegel kijk droom jij ook van de perfecte jij? Verlang jij ook naar parelwitte rechtstaande tanden, vlekkeloze huid zonder rimpels, ongewenste hobbels en bobbels op je lijf? Wens jij ook je hart vol littekens en pleisters weg?

Als je ergens onderuit je tenen nog de moed hebt gevonden om de glimlach op je gezicht te toveren, dan valt het niet mee als je ’s avonds weer nieuwe pleisters moet plakken op je hart. Want die dag gaf je nog meer wonden, de hamer die op je hart geslagen werd, bracht je nog meer pijn.

 1366x768_cards-broken-heart-shattered-hammer-hq-HD-Wallpaper

Lief mens, ik herken jouw diepe verdriet en huil nu met je mee. Ik zie hoe je dagelijks worstelt met de angst dat je niet voldoet, dat wanneer de pleisters wegvallen jij uit elkaar valt van ellende, de angst dat je eerst op zoek moet naar de perfecte jij, voordat jij weer mag ademen. Deze angst is zo intens dat je niet meer durft te kijken onder de pleisters. Je bent bang om te ontdekken wat je hart al die tijd al zegt, namelijk dat ze het niet alleen kan.

Mooi mens vol angst, haal die pleisters eraf. Laat de wond weer ademen. Het strakgetrokken verband van controle is niet meer nodig.

Lief mens, jij bent perfect. Jouw littekens maken jou nog perfecter. Ze maken je nog heiliger en mooier, nog liever en schoner. Zij zijn de kroon op jouw leven, de eremedailles van jouw overwinning en het verhaal van jouw bestaan.

Prachtig mens, jouw hart schittert weer zonder de pleisters, jouw hart ademt weer zonder het strakke verband. Laat je hart weer ademen, want Zijn koorden van liefde houden jou toch wel vast.

Jij bent niet alleen, want mijn liefde heb je,

Silvana

P.S. Heeft het je geraakt? Laat even een berichtje achter of stuur een emailtje.

4 thoughts on “Prachtig mens vol littekens

 1. Lies

  Wauw! Mooi! Dank je wel!

  1. Silvana Schasfoort

   Bedankt voor het compliment Lies! ❤

 2. Berta

  … Dit raakt me… Ja…
  Soms voelt het of mn hart uit elkaar valt….

 3. willemein

  Mooi hoor het is precies zo als ik mij voel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *