Jouw winter is voorbij – In memoriam

6903106-winter-flowers

Sommige berichten maken je even ademloos. Zo ook het overlijden van een dierbare. 

Daar zaten we in jouw indrukwekkende kantoortje met rijen boeken. Het was jouw haven. Uren had je hierin doorgebracht en dat was te voelen. Tegenover mij zat iemand die het bange duifje die zich in de rotskloof verstopt had ontdekt. Trillend overhandigde ik mijn gekunstel van woorden. Jij moedigde mij aan en vertelde mij om nooit op te houden met schrijven. Jij hielp mij uit die schaduw te kruipen.

Weet je nog? Jouw verhalen over Zijn diepe liefde joeg mijn wanhoop weg. Jouw gebeden introduceerden met de Persoon van het Leven. De schaduw was verdwenen over mijn leven. Mijn hart was nog wel stuk, maar jij moedigde me aan om het te verwoorden. Jouw hart was bewogen om deze krullenbol.

Dankbaar ben ik voor jouw invloed in mijn leven. Je leerde mij de liefde na te jagen en als een vaderfiguur boog jij je bij tijd en wijlen over mij: “Jij ben het Noordenwind meisje. Hou vol, want de winter is zo voorbij.”

Het is de eerste keer dat niet direct mijn gevoel kan verwoorden. Jij bent weg. Alsof Hij Zich over jou boog en een kus plaatste op jouw voorhoofd: “Kom met Mij mee. Jouw winter is voorbij. De lente is gekomen.” Jouw leven raakte mij, omdat Zijn leven jou raakte. Nu sta jij oog in oog met de Man die jouw hart allang gestolen had. De hemel is met jou nu zoveel rijker.

Wij zullen jouw stem en jouw gezicht voor deze tijd missen, maar met de troost dat de winter gauw voorbij is en met de lente voor ogen. We zeggen ´tot gauw´ tegen elkaar met een glimlach om de herinneringen die we van jou hebben en een traan vanwege dit tijdelijk gemis. Wetende dat we elkaar spoedig weer in de armen zullen sluiten. We zien elkaar gauw Thuis.

Dag lieve Jan, tot gauw!

2 gedachten over “Jouw winter is voorbij – In memoriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *