Jij, prachtig, pittig, beschermend mens – Vriendschap

87fe11aa6caa21ef9d2a6dd43636b930

Aan de telefoon met dit waanzinnige vriendin hoor ik hoe ze me een draai om de oren geeft en me vriendelijk mijn eigen advies aan haar weer teruggeeft. Dit gebeurt op het juiste tijdstip.

Schaterlachend en soms met een traan. Al hoewel de afgelopen maanden waren van mijn kant meer tranen en meer moeilijk moeilijk gedrag, dan ik het haar gunde. Dat maakt niet uit, gelukkig, want zij is daar aan de andere kant van de telefoon en met haar heerlijke expressieve hart brengt ze zo weer een glimlach naar me toe. Die me laat weten dat het oké is om mijn bokshandschoenen te gebruiken om te vechten voor mijn hart, maar ook dat prachtige pittige beschermende mens die in staat is enkels te breken als een kerel mij pijn wil doen. Wat hou ik van haar en ben ik trots op haar. Wat ben ik gek op alle lieve waardevolle mensjes in mijn leven moet ik eerlijk bekennen.

Heerlijk hoe waardevol vriendschappen in een leven kunnen zijn. Mensen die je niet laten vallen, die goud in je zien, ondanks dat je onder de modder zit van het leven. Hopelijk heb jij ook van die pareltjes, van die goudklompjes in je leven.

c5385b400840869c1afb64554cc2102d

Gelukkig leer je door hen moedig te zijn, te dansen in de regen, je pumps uit te doen en het gras onder je voeten te voelen. Je leert jezelf te laten gaan door een wijntje te drinken, door de strongsisterrun met elkaar te plannen onder een lichte groepsdruk 😉 , door met elkaar een spelletje te doen waar iedereen al gillend wil winnen.

Je leert lief voor jezelf te zijn, net zoals jij lief voor hen bent. Je leert de tranen te laten gaan, je leert te lachen, je leert lief te hebben en misschien zelfs weer opnieuw te geloven in vriendschap voor t leven.

Hou van jullie!

1 gedachte over “Jij, prachtig, pittig, beschermend mens – Vriendschap

 1. Lieve Silvana ,
  Je kan je gevoelens altijd zo mooi verwoorden !

  Zoals de prediker vanmorgen zo mooi heeft gezegd !
  Jezus leert en onderwijst , met als doel dat wij de Vruchten van Zijn Heilige Geest mogen gaan uitdragen ! GEESTELIJKE GROEI IS GEEN GAVE , maar een PROCES !
  En dat gaat gepaard met strijd , pijn voor al diegene die van Hem houden !
  Zoals de broeder Bone vanmorgen predikte , als wij onze ogen op Hem blijven focussen , dan zal Hij ons maken Tot een zoutend zout en een lichtend Licht !! En niets en niemand maakt Zijn kind kapot ! Zoals de gedenksteen die we mochten meenemen en die ik ook aan jou heb gegeven , bij de dienst met de spreekster Ester ! Dat symboliseert , al gaan we door dalen en al zijn we op de de bergtoppen in ons geestelijk leven , God is er altijd bij !!
  Dit is ook voor ons zo Silvana !!
  Weet dat ik heel veel om je geef , en vind onze God ook een grappige God , dat we nu ook samen naar Beth Shalom gaan ?
  Heel veel liefs van mij , en ik bid dat we snel weer samen een kopje koffie met elkaar kunnen drinken , en over de grote dingen mogen spreken die God in ons leven doet !
  ??Liefs Maureen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *