Lieverd, jouw baarmoeder is leeg – Moederdag

6100321462_53bbd4735e_b

Er is een vrouw die me elke keer weer doet huilen. Lieverd, ben jij dat?

Ben jij diegene die de slingers ophangt, terwijl haar vriendin met de bolle buik de trap afloopt? Ben jij diegene die de beschuit en muisjes smeert en alvast klaarstaat met de ideetjes voor de verjaardag van de toekomstige baby?2ea63c02c54edc71fe49ffba30f39c6f

Maar lieverd, jouw baarmoeder is leeg.

Ben jij diegene die lacht om de streken van die kleine peuters? Ben jij degene die juicht om die eerste stapjes van jouw neefje? Of die jouw nichtje op schoot neemt en altijd kleurpotloden op zak heeft?

Maar lieverd, jouw baarmoeder is leeg. Kende jouw buik het wonder van leven en is het van je afgenomen. Of heb je het nooit gekend?

Terwijl jij dapper doorzingt met tranen in je ogen en zo’n kleintje in je armen hebt, zijn er mensen die denken “Tel je zegeningen. Wees blij met wat je gekregen heb en verlang niet te veel.” Velen dansen om deze vraagstelling heen. Zij zijn de mensen die van je houden en je niet langer in zo’n pijn zien lopen. Ze worstelen met je mee.

“Waarom blijven bidden voor genezing?”

Waarom laten we ons leven – deze uitgepakte zooi – zo open liggen? Waarom doet het elke keer weer zeer? Waarom geven we ons over aan die gekke gedachte van hoop? Waarom vragen wanneer het antwoord “nee” blijkt te zijn?

De leegte veranderde van maanden naar jaren. Waarom koop je nog steeds de testen en kijk je naar de zwangere buiken met verlangen? Lieverd, waarom bid je nog steeds die gebeden vol verlangen? Waarom verlang jij nog steeds in het geheim naar een wonder van God?

Omdat God je gemaakt heeft om in contact te komen met Hem. Hij heeft je gemaakt om van te genieten, om lief te hebben. Hij geniet ervan wanneer Zijn dochter het onmogelijke vraagt. Geloof voor een wonder is Zijn roep naar een relatie met Hem.

Dus lieverd – jij met je lege baarmoeder – wat als jij besluit om te “accepteren” en stopt met het najagen van je hartsverlangen niet gebaseerd is vanuit het begrijpen van Gods wil, maar een poging om jouw gewonde ik te beschermen.

Wat als jij jezelf bij een raapt – gebroken en beschadigde stukken en al – en je hart krampachtig vasthoudt om doel te missen waarvoor je gemaakt bent? Wat als de connectie van jouw lege baarmoeder en jouw innerlijke – gevuld met hoop in die onvoorstelbare God – de manier hoe jij God de glorie geeft?

Wat als dit allemaal niet zo zeer draait om een baby en een plan om een gladgestreken leventje te leiden, maar meer om het raken van het hart van die God met … onze hoop… ons verlangen.

Lieve vrouw – al ben je 27 of 48 –  wat als jouw baarmoeder nog steeds leeg is en al worstelend gaan de jaren voorbij. Wat als het betekent dat je hierdoor een zacht en ontvankelijk hart hebt gehouden voor die God die ons elke dag weer roept in Zijn aanwezigheid.

Dit seizoen is zo vol van die ongemakkelijke pijn dat 90 procent niet snapt dat het niet “gewoon” gaat om een baby. Het gaat over de Man die elk van jouw tranen ziet wanneer niemand kijkt en bewogen is daarom, want elke dag bid jij tot de God van wonderen zoals Abraham dat deed.

Jij hebt de kans om te geloven dat God groter is dan hetgeen je voor jou ziet.

Mooie vrouw, vandaag worstel je misschien met de onmogelijkheden van jouw lijf, maar doe dat met een intern dapper verlangen voor die onvoorstelbare God. Die lege baarmoeder – en onvruchtbaarheid in elk gebied van je leven – wanneer je het omarmt in plaats van het verlangen eronder wegstopt, nodigt Hem uit om Zijn leven te blazen in de donkere hoeken van jouw hart.

Die leegte in jouw buik en hart gevuld met hoop verandert het verwarde meisje in een dochter met grote verlangens van haar Vader.

Je bent niet alleen, maar zeer geliefd <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *