Liefde is loslaten

letting-go

“Waarom doe je dit? Jij verdient dit ook.” vraagt iemand aan mij. Op dat moment spreek ik uit dat ik er niet voor kies om een relatie na te jagen met de desbetreffende jongen. Niet omdat hij niet leuk is. Niet omdat hij niet voldoet aan mijn wensen. Ook niet omdat hij mij niet behandelt als de meest kostbare schat op aarde. Hij doet dat allemaal!

Hij raakt mij heel diep in mijn hart. Hij doet iets met mij dat ervoor zorgt dat mijn hart voor het goede kiest. Hij vindt mij mooi als ik huil en ik voel dat hij mijn tranen als kostbaar ervaart.

Maar ondanks dat koos ik ervoor om op dat moment hem te eren als man en als vriend. Liefde is loslaten. Hem uit te dagen zijn hart na te jagen en te kiezen voor de vrouw die zijn hart gegrepen heeft. En die vrouw is mooi, lief en zo passend. We lijken enigszins op elkaar en ook weer niet. Mijn keuze heeft haar in mijn leven gebracht als een vriendin.

Veel vrouwen laten jaloersheid toe, omdat ze niet de leegte, het gemis recht in de ogen aan te kijken. Jaloersheid maakt stuk, maar loslaten en houden van versterkt. Ik had voor hem kunnen kiezen. Ik had jaloersheid teweeg kunnen brengen. Ik had twijfel teweeg kunnen brengen, omdat ik weet wie ik ben en wat ik te geven heb in een relatie. Mijn ego weet dat, maar mijn hart fluisterde: Sil, dat is niet hoe jij bent in je kern. Jij wil gekend zijn om de puurheid van je hart en niet om de jaloezie. Jij wil gekend worden om de Liefde die herstelt. Jij wil gekend zijn om Liefde die sterker is dan pijn.

Dit is niet een keuze die je eventjes zonder emotie doet. Maar de rauwheid en de kracht van je hart maakt het een een beslissing die je hart siert! Ja, mijn hart doet zeer, niet omdat ik hem wil als mijn maatje, maar omdat ik een maatje mis. Dat spreek ik ook uit, want liefde is loslaten en juist daardoor de relaties te ontvangen die waar je naar verlangt.

Lief mooi mens, loslaten doet pijn, maar wees alsjeblieft niet bang om los te laten, want je krijgt dubbel en dwars de dingen die je loslaat – zoals dat ene zaadje in de grond weer opkomt en veelvoudig vrucht draagt – terug. Het is de rauwheid en de kwetsbaarheid zo verschrikkelijk waard.

En als ik nu denk aan mijn keuze, was dit het mooiste kadootje wat ik had kunnen geven, waardoor ik mooiere kadootjes aan mijzelf heb gegeven. Vandaag heb ik een vriend en een vriendin gekregen die mijn leven verrijken.

En jij? Waar durf jij je ego opzij te zetten en je hart de goede keuze te laten maken. Durf je als vrouw of man de andere te eren en de pijnlijke weg te kiezen?

Liefde is loslaten,
Sil <3

letting-go

2 gedachten over “Liefde is loslaten

  1. Hoi Sil, heel mooi gezegd allemaal en puur uit het hart. Geweldig dat je het vermogen hebt om dit te kunnen. Heb een workshop met je mee mogen maken en dit was een heel mooie en bijzondere ervaring. Dank voor wat je bent en voor wat je geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *